menu Meny

Hilleberg

1971 grundade Bo Hilleberg, Hilleberg AB. Samma år, på skidsemester i Tyrol i Österrike träffade han Renate Neuner. Renate flyttade snart till Bo i Sverige och efter en tid gifte de sig. Konstellationen Bo och Renate visade sig vara mycket lyckad, inte bara privat, utan också affärsmässigt. Bo hade tröttnat på den traditionella sortens tält där innertältet sattes upp först och därefter täcktes med ett regnskyddande yttertält. Han ville börja tillverka egna tält men saknade de praktiska sömnadskunskaper som behövdes. Renate tog sig an sömnadsuppdraget medan Bo skötte design och försäljning. Denna arbetsfördelning har fungerat mycket bra under åren, och både företaget och familjen Hilleberg har vuxit sedan dess. 2011 fyllde Hilleberg 40 år. Hilleberg delar in sina tält i fyra kategorier:

Black: Det bästa valet för den som vill ha ett lätthanterligt fyra säsongstält med högsta komfort och maximal hållbarhet. Keron, Nammatj, Saitaris, Saivo, Tarra och Staika finner du här.

Red: Det bästa valet för den som vill ha ett tält för alla årstider med lägst vikt. Kaitum, Nallo, Allak, Jannu, Akto, Soulo och Unna finner du här.

Yellow: Det bästa valet för den som har lägst vikt som första prioritering och som vandrar i skyddad terräng, säsonger utan snö eller i de varma delarna av jordklotet. Anjan och Roger finner du här.

Blue: Modeller designade för speciella olika ändamål. Rajd, Atlas och Altai finner du här.

GT betyder för övrigt att det är ett extra ytterrum för matlagning(kom ihåg ventilationen), hund, cyklar eller som ett förtält eller hall. Ytterrummet är utan bottenduk.

Besök gärna Hilleberg på nätet för mer information om märket och dess produkter.

Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Artiklar 1 till 30 av totalt 153
per sida
Asc
Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Artiklar 1 till 30 av totalt 153
per sida
Asc
Stäng
1000 kr kvar till fraktfri leverans!
0 av 1000