menu Meny

Klättermusen

Sedan 1984 har Klättermusen utvecklat unika och innovativ lösningar på problem som dagligen kan uppstå i naturen. Deras passion för natur och friluftsliv lyser igenom och man kan ofta träffa dem ute i den vackra naturen runt Åre. Allt från långa fisketurer, skidturer till Sylarna eller vandringar med hunden är en stor del av livet till många av de anställda i företaget, vilket skapar erfarenhet och kunskap.

Att tänka annorlunda var en del av företagets själ redan från starten, och det är en stor del än idag. Klättermusen har alltid gått sin egen väg. Fokus ligger på att producera hållbara produkter som höjer nivån för vad som är möjligt inom hållbarhet och miljö samtidigt som man får fram unika designlösningar.

Klättermusen byter inte modell bara för att det är nytt år, de byter modell för att det har kommit ett bättre material eller nya nyttiga funktioner. De erbjuder idag miljömedvetna produkter som ryggsäckar, damasker, friluftsbyxor, skalplagg, skalbyxor, shorts, dunvästar, dunjackor, skidbyxor, underkläder m.m. till både dam och herr. Klättermusens mål är inte att vara störst i branschen, utan att de ska ha produkter av högsta kvalitet.

Klättermusen använder något de kallar Mass Flow Resistance (MFR) som är en egen mätning av vindtäthet och andningsförmåga. Över de sista 30 åren har 100% vindtäta ytterskal blivit en industrinorm, även om det leder till begrensningar i andningsförmåga och en fuktig känsla. Att låta luft och vind tränga igenom materialet gör det bekvämare att ha på sig och transporterar även bor funkten effektivare från kroppen.

De jobbar med MFR för att mäta vindtätheten i materialet, där MFR 8 är närmast 100% vindtätt och håller dig torr, och MFR 2 betyder optimal andningsförmåga och mindre vindtäthet. För att mäta MFR dras luft genom materialet med hjälp av vakum tills en tryckskillnad på 100 Pascal uppnås. Tryckskillnaden är delad med luftgenomströmningen för att ge motståndet.

Besök gärna Klättermusen på nätet för mer information om märket och dess produkter.

Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Artiklar 1 till 30 av totalt 283
per sida
Asc
Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Artiklar 1 till 30 av totalt 283
per sida
Asc
Stäng
1000 kr kvar till fraktfri leverans!
0 av 1000