Du är välkommen att returnera varor till Tindeberg!

Vi erbjuder fri retur om du skall returnera eller reklamera något innanför tidsfristerna för reklamation eller öppet köp.

För att du ska få en retursedel från oss ber vi dig kontakta Tindeberg kundservice via e-post till kundservice@tindeberg.se Vi kan inte ersätta fraktkostnad om du har skickat en retur på egen hand. Skickar du in en retur utan våra returhandlingar är du ansvarig för produkten fram tills vår returavdelning har mottagit leveransen från transportören. Detta gäller även om produkten skulle försvinna eller bli skadat på något sätt. Vi uppmanar dig därför att alltid kontakta kundservice innan du skickar in ett paket till oss.

Minns du inte ditt ordernummer eller letar efter information om en order hos Tindeberg kan du logga in på Mina sidor där du hittar din orderhistorik.


30 dagars öppet köp

Tindeberg.se erbjuder 30 dagars öppet köp på produkter med obruten förpackning. Förpackningen får inte vara skadad eller förstörd på något sätt. Om produkten inte har en särskild förpackning utan levererades lös i ett paket skall samtliga märken, klisterlappar, etiketter etc. sitta kvar på produkten. Produkten skall returneras i helt oförändrat skick och får inte vara använd.

30 dagars öppet köp gäller inte på digitalt innehåll, varor som har ett begränsat hållbarhetsdatum eller som klassas som färskvara. Övriga unantag besvaras under vilka varor får du returnera.

Ångerrätt

Enligt lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokal har du som kund alltid 14 dagars ångerrätt. Det innebär att om du köper en vara via internet, har du möjlighet att ångra köpet inom 14 dagar. Ångerfristen börjar löpa från den dag du har tagit emot varan.

Du får inte ha använt produkten, men har enligt lag rätt att hantera varan i den mån det krävs för att kunna säkerställa dess egenskaper och funktion. Vid nyttjande av ångerrätten har vi rätt att göra avdrag motsvarande den värdeminskning som uppstått till följd av att kund har hanterat varan i större omfattning än som varit nödvändigt för att fastställa dess egenskaper eller funktion. Värdeminskningen bedöms från fall till fall. Du skall returnera produkten i oförändrat skick samt i originalförpackning med tillhörande emballage.

Vilka varor får du returnera?

Det är inte ångerrätt på digitalt innehåll, förseglade varor, varor som inte är ägnade för retur av hälso eller hygienisk skäl, varor som är tillverkade efter kundens specifikationer (t.ex. monterade skidor), varor som har ett begränsat hållbarhetsdatum eller som klassas som färskvara.

Ångerrätten gäller inte på demo eller butiks produkt.

Outlösta paket omfattas inte av ångerrätten. Om du väljer att inte lösa ut dina varor debiterar vi dig en hanteringsavgift på 500 kronor.

Reklamera en vara

Vid reklamationer, service och garantiärenden skall du alltid kontakta vår kundtjänst via e-post kundservice@tindeberg.se innan du skickar in din vara. Tindeberg hanterar reklamationer via egen reparation och om ytterligare service är nödvändig används utvalda samarbetspartners.

Tindeberg bekostar endast returen när du följer rutinerna beskrivet på denna sida. Denna returlapp ska fästas på paketet och skickas med angiven transportör.

Notera att en reklamation som måste tas in för bedömning kan ha en längre behandlingstid. Vi behandlar reklamationer så fort vi kan men måste följa rutiner som satts av våra leverantörer.

Tindeberg säljer samtliga varor med 1 års garanti samt 3 års reklamationsrätt enligt Konsumentköplagen. Vissa producenter erbjuder garanti som sträcker sig utanför konsumentköpslagens regler, denna specificeras då i samband med varan.

Produktgarantin gäller inte handhavandefel, felinställd produkt eller fel som uppstår vid eller efter egen förändring av produktens funktion eller utseende. Såsom ombyggnation, uppgradering eller annan konfigurering av produkten.

Felleverans

Skulle det uppstå att du har fått fel vara - ta kontakt med oss på telefon eller mail. Produkten måste returneras i orginalförpackningen och i samma skick som när den mottagits.

Återbetalning

Vi krediterar retursumman till ditt kredit/bankkort eller via Klarna. Gäller återbetalningen ett köp som gjordes för över sex månader sedan kommer vi att efterfråga ditt bankkonotnummer för återföring av beloppet. Detta beror på att kortuppgifter tillhörande ett köp inte sparas i en längre tid. Har du betalat med Tindeberg-faktura är vi alltid beroende av ett kontonummer för att kunna utbetala beloppet. 


Stäng
1000 kr kvar till fraktfri leverans!
0 av 1000